Friday 10 July 2015

kako da se brinu pas timarenje

Mali psi su one pasmine koje obično će imati visinu od najmanje osamnaest inča ili vagati manje od 20 £. West terijere, Yorkshire terijeri, Jack Russell terijeri, Ši cu, Pomeranians, Bichon Frise i desetine drugih pasmina spadaju u ovu kategoriju. Puno tih pasa izgledati slatka mala medvjedića, ali morate zapamtiti da su živi, ​​diše stvorenja (često vrlo jake osobnosti) koji zahtijevaju visoku kvalitetu skrbi ako su napredovati u svom domu.

Kučence


Izvor: kozzi Inc., preko kozzi.com
Izabrati pravo Mali pas pasmine

Nisu svi psi su stvoreni jednaki i neke pasmine će biti više prikladan za Vaše kućanstvo od drugih. Prva stvar koju biste trebali učiniti nakon što ste identificirali pasmina koje vam se sviđaju je provesti malo istraživanje o njihovim potrebama za njegu, temperamenta i vjerojatno zdravstvenih problema. Nemojte se prepala off potencijalnih zdravstvenih problema - naći ćete duge popise bolesti koje mogu zadesiti pojedine pasmine, ali vaš pas nikada ne može pate od bilo koje od njih. Koristite ih kao vodič za ono što bi se moglo dogoditi u budućnosti. Pod uvjetom da su financijski i emocionalno sposobni nositi se s bolešću, od vas će biti u redu. Ako možete kupiti ljubimac osiguranje, učinite to u ranoj fazi.

Kada ste sigurni da želite ići naprijed i kupiti mali pas, provjerite uzgajivače u vašem području. Američki kinološki klub ima obilje informacija o različitim pasmina i popise izvora za pronalaženje uglednog uzgajivača. Kinološki savez u Velikoj Britaniji je također veliki izvor informacija i to čak i ima interaktivni alat će vam pomoći da odaberete pravu pasminu psa na temelju karakteristika.

Shih-tzu / pudlica križ


Izvor: kozzi Inc., preko kozzi.com
Odgajanje tvoj mali pas

Ne dopustite velike smeđe oči budalo! Iza tih lijepog lica leže aktivan um i manipulativne pruge. Unatoč svojoj veličini, mali psi će biti brzo iskoristiti slabe vlasnika i preuzeti kontrolu nad kućanstvu. Dobro obučeni pas koji razumije pravila kuće će biti sretniji u dugoj vožnji. Važno je biti dosljedan u treningu. Nema smisla da neka pas izvući s ubojstvom većinu vremena, a onda odjednom vikati na njega kad je strpljivost je nosio tanka - pas neće razumjeti.

Ne morate učiti vašu mali pas puno različitih trikova, ali oni barem trebao biti u mogućnosti to učiniti sljedeće na naredbu: sjediti, ostati, ostavite ga, dolazi, peta. Važno je druženje vašeg psa što znači da ih stavi u kontakt s ljudima i drugim psima u ranoj fazi. Vi bi također trebali trenirati ih da hodaju na uzici. Čak i mali psi trebaju hodati sami - oni ne moraju provesti svugdje!

Još jedan element treninga da ćete želite početi raditi na odmah je kuća-trening. To zahtijeva strpljenje i vikati na svog psa, ako je slučajno tlima vaš omiljeni tepih neće ubrzati proces. Ako vaš pas uhvatiti na djelu, možete im reći off za to, ali ako ne postoji kada je pas tla gdje ne treba, nema smisla u njima prigovaranje za to jer oni neće povezati vaše oštre riječi sa Zakonom. Dosljednost je ključ i dobar savjet je da kupite štene jastučići za korištenje u kući i dobiti psa trenirao ih koristiti. Zatim, ako je potrebno ostaviti psa na miru, to će imati stalnu '' kupaonicu koristiti.

Zapamtite:

Morate uspostaviti pravila time što je dosljedna i čvrsta.
Morat ćete biti strpljivi jer engleski nije pasja prvi jezik
Vi nikada ne smije biti fizički uvredljiv za vašeg ljubimca
Pozitivan pojačanje će ići dug put s malim psom. Neka znaju kada ste zadovoljni s onim što su učinili dajući omiljeni liječiti ili puno hvale i oni će uskoro početi da shvate kako slijediti svoje pravila i uklopiti u kućanstvu.

Hranjenje Tvoj mali pas

Opet, nemojte biti prevaren od strane njihove veličine. Čak i mali psi će jesti ništa i sve što oni mogu dobiti svoje šape na i važno je da odaberete ispravnu hranu za njih i držati namirnice koje mogu biti štetne za vaš pas daleko od njih.

Rano, trebali biste uspostaviti raspored hranjenja za vašeg psa koja odgovara vašem dnevnu rutinu i potrebama vašeg ljubimca. Kada kupiti ili usvojiti psa, pitati o njihovom rasporedu hranjenja i, ako je moguće, da se drže s tim. Dva-tri mala obroka dnevno uglavnom preporučuju. Hranjenje samo jednom može uzrokovati probleme za vašeg psa probavni sustav

Postoje mnoge vrste pseće hrane na tržištu, a vi ćete morati pronaći pravo jedan za vašeg ljubimca. Dok su neki psi jedu samo osušenu hranu, drugi su kombinacija suhe s malo mesnate hrane dodaje. Postoje velike organski proizvodi dostupni ako vole to. Važno je da dobijete pravu nutritivnu ravnotežu za svoju malu pas i kako bi osigurali njihovu ispravnu težinu. Tu su i mnogi sastojci u hrani pas koji mogu izazvati ljutiti ako vaš mali pratitelj pati od alergija. Vaš veterinar će biti najbolji izvor savjeta o pružanju najbolje prehrana za vašeg psa. Povremeni poslastice su u redu, ali ne pretjerati njih.

Također je vrlo važno da vaš pas ima jednostavan pristup do svježe, čiste vode u svakom trenutku. Pas može dehidrirati i postati ozbiljno bolestan vrlo brzo.

Dotjerivanje Tvoj mali pas

Neke male pasmine pasa zahtijevaju veliku njegu, a drugi, posebno onih s žilav kaputi, možda je potrebno manje česte pozornost. Moj prijatelj je vlasnik pomeranski i provodi 1 sat dnevno četkanje i prettying joj pseto. Naravno, to je show psa pa joj treba malo više pažnje, ali čak i ako je vaš mali pas neće biti upisana u natjecanjima, to može zahtijevati svakodnevno četkanje da se izbjegne kose postaje mat (ako rogozina izmakne kontroli to može postati neugodno, pa čak i bolno za psa). Morat ćete kupiti dobar kist i eventualno male škare za clipping zalutale dlake. Za glavne frizure, međutim, ja bih preporučio da svoju malu pas profesionalno.

Tu će biti prigode kada se vaš pas će trebati kupku. To može biti zastrašujuće za svog psa, a vi svibanj pronaći stresnog pokušava spriječiti mokro usisavanje psa iz vijcima. Pokušajte dati vaš pas dosta uvjeravanja i napraviti kupku vrijeme zabava pružajući vodootpornu squeaky igračku za njih igrati. Budite sigurni da ste dobili vodu na temperaturu koja nije ni previše vruće ni previše hladno i koristiti šampon koji je formuliran za pse. Također ćete trebati isječak vašeg psa nokte povremeno (pitajte profesionalni groomer to učiniti ako niste sigurni) i četka svoje zube redovito. Pokušajte pristupiti dotjerivanje u opuštenoj način kao psi su vrlo osjetljivi na ljudske osjećaje, a ako vam se čini prestrašen o zadatku, da ćete učiniti vaš pas nervozan.

Ako nemate vremena da mladoženja na dnevnoj bazi, odabrati pasminu kao što su Boston terijer ili patuljasti pinč koji zahtijevaju vrlo malo dotjerivanje ..

Zdravlje i Mali Pas Uzgajati

Često mali psi imaju dulji životni vijek nego neke od većih pasmina. Postoje, međutim, određene medicinske uvjete koji mogu biti skloni. Hip displazija nije neuobičajeno među malim psima, a neke su odgovorni trpjeti probleme s iščašenje patele (cap koljena). Tu su i kožne nevolje koje mogu kvariti vašeg psa život i neke male pasmine poput pug, koji su bili uzgajani da su zgnječi se nos može trpjeti probleme s disanjem koje mogu dovesti do šmrcala da možete voziti iza zavoja.

Važno je da se registrirate s veterinar čim dobije svoj mali pas i napraviti redovite posjete cijepljenja pojačala. Vi ćete želite zadržati ček na vašeg psa težine i to je važno biti svjestan psa opće stanje zdravlja i fitness. Ako vaš pas je obično vrlo aktivna i izgleda letargično, trebali biste potražiti pomoć. Upozoravajući znakovi da se nešto može stvarno biti u krivu su ekstremni letargija, pojava se u boli (često pas će imati neobičan 'osmijeh' na svoje lice) ili odbijanje da jede. Održavati dobar odnos sa svojim veterinar i ne bojte se pitati za savjet, ako ste zabrinuti. Pas ne može reći, ako se osjeća loše, tako da ćete morati biti u mogućnosti uočiti promjene u svom ponašanju.

Vježba i mali pas

Ljudi često čine pogrešku misleći da mali pas ne trebate bilo kakve vježbe. Uzimanje vašeg psa u šetnju nije samo dobra tjelovježba, pruža mentalnu stimulaciju, kao dobro. Vaš pas će uživati ​​gledajući i mirisna nove stvari i trebali biste uzeti mali pas za redovite šetnje, pokušavajući pronaći zanimljiva mjesta za vanjsku igru.

Ako imate vrt, trebali dopustiti da vaš pas ide van i istražite što je više moguće. Ako nemate otvoreni prostor, a zatim kupiti neki unutarnji igračke koje pas može koristiti za vježbanje. Možete dobiti informacije o iznosu od vježbanja vaš pojedini mali pas traži po istraživanju na kinološkog saveza web stranice. To je važno pronaći ravnotežu kao pretjerano vježbanje može dovesti do zdravstvenih problema i bolova u zglobovima vašeg psa.

Dati puno mentalne stimulacije kroz igru. Većina psi vole igrati dohvatiti ili trčanje okolo kao mali manijaci s igračkama koje proizvode zvukove. Ako morate biti na poslu cijeli dan, zašto ne razmislite o korištenju pas hodanje uslugu, tako da ne morate brinuti o vaš ljubimac ne uzimajući joj svakodnevno vježbanje.

No comments:

Post a Comment