Friday 10 July 2015

Skrb za slijepe psa

Slijep rodio ili iznenadne sljepoće


Ako vaš pas slijep rodio on / ona se koristi za navigaciju i živjeti bez vida. Ali, ako vaš pas iznenada postaje slijepa zbog starosti, katarakte ili tjelesne ozljede on / ona će morati shvatiti kako da biste dobili okolo uobičajenog teritorija iz memorije.

Morate pronaći načine kako bi ga lakše za vaš slijepi pas živjeti. Jednostavne stvari kao što ide u krevet u garaži, ili ide van na travnjak za mokrenjem je sada izazov za novo slijepog psa. On / ona će morati osloniti na druga osjetila, kao što je njihov osjet njuha, locirati hranu ili vodu.

Kao psa vlasnik, morate pronaći načine kako pomoći vaš slijepi pas dobiti od točke A do točke B bez dobivanje ozlijeđen. Vi ne želite da vaš pas uganuti gležanj težak za navigaciju kroz dvorište!

Briga za vaše BLIND psa

Sjena je 11-godišnji muškarac Chiweenie smo usvojili prije 2 godine. On je imao katarakte pokrivaju oba njegova objektiva jer prije nego što smo ga poznavali.

Neki od naših prijatelja, rekao nam je da će on slijep, ali mi ih ne vjeruje jer nije čini se da imaju problema sa svojom vizijom. On je skočio u stolice, skočio na zid i skočio, previše.

Tražio sam članaka na internetu kako bi saznali više o katarakte i kako se dovesti do očnjaka sljepoću. Također sam pronašao da je sljepoća je prilično čest u pasa starosti.

Nezgoda u dvorištu

Jednog jutra sam otišao na dvorištu posjetiti Shadow, i primijetio sam lijevog oka je svijetlo crvena, a bilo je iscjedak curi iz nje. Izgledalo je kao sjena ran u nešto što je probio lijevu oko.

Da bi duljimo, uzeli smo Shadow veterinaru. Veterinar tužno izgledalo je kao da zaglavi njegov pogled s nečim oštrim; to je bilo kad sam primijetio postoji veliki komad njegov učenik nedostaje.

Imamo Bougainvilleas u našem dvorištu i ove biljke su učitani sa neugodne trnja. Nadam se da nije probiti njegov pogled na jednu od trnja! Što god da je, to uništio Shadow oka.

Antibiotik i kapi dva puta dnevno

Sjena morali koristiti antibiotik kapi na oba oka, jer se infekcija proširila na druge oko, kao dobro. Morali smo dobili 3 točenje iz recepta kapi prije infekcije uklonjena.

Veterinar je htio ukloniti svoje oči, ali kad smo joj rekli njegovu dob (11 godina), ona je rekla da će ga ostaviti na miru; rekla je da nije potrebno ovakvu traumu u njegovoj dobi.

Antibiotski kapi izliječio svoje infekcija, ali lijevo oko je i dalje crveno.

GOING BLIND BRZO

Ona nije bila dugo prije nego što sjeni vizija pogoršala. On je bumping u svemu: zidove, opremu za vježbanje, drveće, biljke, i tako dalje.

Činilo se kao njegova loša nos je napravljen od gume, način na koji je odbio sve.

Prije nesreće, sjena je katarakta nije činilo da ga smeta. Bez obzira na to što je učinio, on nam nikada nije dao dojam da mu je vid bio siromašan ili da mu katarakta zamrači njegovu viziju. U katarakte bi dopustio sjena ići slijepi postupno, ali zbog njegovog oka nesreće njegova sljepoća iznenada sreo.

UČENJE ZAJEDNO

Mi nikada nije doživio slijepu osobu ili kućnog ljubimca prije, tako da smo stvarno morali sami staviti u sjeni cipele razumjeti kako bismo ga mogli pomoći.

Sjena sada mora koristiti nos pronaći sve, uključujući i njegovu krevetu. U početku smo imali da mu pomogne pronaći svoj hrane jelo. Činilo se da su mu osjetila bila ne kao fino kao što smo mislili.

Sjena je novo slijepa; osjetila će se poboljšati s vremenom. Za sada je prilagođavanje sljepoće jako dobro, ali on spava ili čini dosadno većinu vremena - osim ako smo petting ili razgovarati s njim. On je također stari, pa možda je to normalno ponašanje za Chiweenie njegove dobi.

Načina kako bi se vaše Blind Dog

Postoji mnogo načina na koje možete pomoći vašem slijepi pas potez od mjesta do mjesta sigurno.

Slijepi psi nauče napamet mjesto soba čineći mentalne mape u kojoj su stvari unutar i izvan kuće.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći vaš slijepi pas dobiti oko kuće sigurno (Kliknite na cvrkutati):

Držite namještaja i drugih velikih predmeta na istom mjestu cijelo vrijeme.
Držite vašeg psa hrane i vode jelo na istom mjestu.
Imajte jasan put za njega / nju šetati.
Ponuda mu / joj igračke sa zvukom ili mirisnih igračke za poticanje drugih osjetila
Budite optimistični i pozitivno kada razgovarati s vašeg ljubimca. Recite mu / joj kad se ulazi ili izlazi iz sobe; Vaš glas je ohrabrujuća da vaš pas.
Blokirati opasna područja ili sobe, kao što su balkon, bazen, stubišta, i tako dalje.
Provjerite je li bilo opasno proizvodi, alati, hrana, ili druge stavke staviti izvan vašeg slijepog psa dosega ili put (Izvor: http://www.cesarsway.com/dog-care/senior-dog/Preparing-a-Dog- da-se-Going-slijepe ili-gluhih).
Koristite kratki povodac kad ga odvesti / joj za šetnju.
Koristite pojas umjesto ogrlice pri hodanju vašeg psa. Kad ogrlice su navukla, theycause gušenje; gušenje uzrokuje pritisak na oči koje mogu pridonijeti glaukoma.
Počastite svoju slijepu psa isto kao i obično. Držite dnevnu rutinu isti, na primjer, držati uzimajući tvoj pas za šetnje - samo koristiti kratkoj uzici i biti extra oprezan.
Ne činite sve za vašeg psa slijepe; pomoći vaš pas mu pomoći / sama.
Pad ili jastuk oštri kutovi na sav namještaj na vašeg psa razini očiju cijeloj kući ili dvorištu. Stolići

No comments:

Post a Comment