Friday 10 July 2015

Savjeti o tome kako naučiti tvoj pas igrati dohvatiti

Korisne vodič za naučiti tvoj pas igrati dohvatiti!


Igranje dohvatiti sa svojim kolegama pratilac je dar i za psa i za vas. Pas dobiva vježbe koje su im potrebne, a oni su također provesti neko dragocjeno vrijeme sa svojim majstora, as druge strane, možete se opustiti i igrati malo s vašeg ljubimca. To je pravi dar za sve ljubitelje pasa, iako nisu svi od njih mogu dobiti taj osjećaj - jer njihov pas jednostavno ne može igrati dohvatiti.
U slijedeći možete naći neke savjete o tome kako naučiti tvoj pas igrati dohvatiti, nadam se da ćete ih pronaći korisne!

Štenci su u stanju igrati dohvatiti, previše!
Štenci su u stanju igrati dohvatiti, previše!
Izvor: Tricia, CC-BY-2.0, putem Flickr
Istražite je li vaš pas ima urođenu sposobnost da igraju dohvatiti ili ne

Neki pas pasmine imaju prirodni instinkt za igru ​​dohvatiti, dok neki drugi nemaju namjeru da to učini. Pogotovo retriver i uzgojem psi imaju urođenu sposobnost da donese gotovo sve što vide - uzgoja kroz desetljeća doveo tu sposobnost s tim pasminama. U međuvremenu oni psi koji nemaju urođenu sposobnost da igraju dohvatiti može učio za to.

Pogledajmo prvi test da odluči hoće li vaš pas je u stanju igrati dohvatiti ili ne:
Odaberite omiljenu igračku za svog psa, bez obzira da li je lopta ili pliš igračku. U kući, u kojoj nema distractive čimbenika, pokušati dobiti svoj interes mahanjem i bacanje igračku ispred njih, a zatim je bacanje daleko - ne previše daleko od tebe. Recimo kako umjereno glasno: 'Dohvati'. Sada ispitati: Što pas učiniti?

A) pas pokazuje nikakav interes za igranje dohvatiti na sve, oni ignoriraju igračku potpunosti.
-> Ako je to slučaj, onda skočiti na prvi korak.
B.) Tvoj pas pokazuje neki interes, ali ne radi ništa.
-> Ako je to slučaj, onda skočiti na drugi korak.
C) pas juri na igračku, ali ne radi ništa.
-> Ako je to slučaj, onda skočiti na treći korak.
D.) pas juri na igračku i zgrabi, ali nikada ga vraća.
-> Ako je to slučaj, onda skočiti do četvrtog koraka.
E.) Vaš pas radi na igračku, to zgrabi i vraća na vas.
-> Ako je to slučaj, onda je vaš pas ima prirodni instinkt za igru dohvatiti - Čestitamo! Skoči na posljednji (petog) stupnja.

Jedan korak


Vaš pas ne izgleda kao da imaju prirodni instinkt za dohvatiti. Ali nema veze, možete naučiti psa da se igra s tobom. Morate pokazati vaš pas da će biti nagrađeni za plaćati pozornost na vas i donosi igračku nazad. Evo popis stvari koje treba učiniti sada: dobiti loptu (tenis lopta će biti najbolji) i izrezati prorez u nju (3-4 cm će učiniti). Zatim stavite nekoliko, smrdljive gozba u rupu. Odaberite omiljenu poslasticu vašeg psa, ako je moguće. Zatim pokazati loptu svojim psom. Ako pas ga njuši, a zatim ih hvale uz prijetnju. Pokušajte dobiti interes svog psa. Ako ga je dobio, nastavite na korak dva.

Napomena: umjesto rezanja tenisku lopticu, također možete naći neke vrlo praktične igračke - koji su proizvedeni posebno za igranje dohvatiti - na Amazonu! Pogledajte ponudu nakon video modul!

Korak dva


Stavite loptu i pokušati imati svog psa da ga pokupi. Pokaži im loptu nekoliko puta i ima ih zadah njega, ako je to potrebno. Također dati neki poslasticu ih pohvaliti za to. Ako je pas na kraju pokupi loptu, zatim nastavite na korak tri.

Koristite pas tretira, ako je to potrebno
Koristite pas tretira, ako je to potrebno
Izvor: Philip čekić, CC-BY-SA-2.0, putem Flickr

Treći korak


Bacanje igračku daleko. Ako vaš pas ne radi ništa, morate ići i dobiti igračku, i pokušati da se vaš pas doći kao dobro. Ako je pas pored vas, pohvalite ih. Onda opet bacanje loptu. Učinite to nekoliko puta, sve dok pas pokupi igračku sama. Koristite maslac od kikirikija (vidi Amazon ponudu kasnije) i premazati igračku, ako je to potrebno da biste dobili psa interes. Pohvalite ih nakon toga, naravno. Zatim prijeđite na korak četiri.

Pohvalite vašeg psa verbalno i tretira kao
Pohvalite vašeg psa verbalno i tretira kao
Izvor: Stella Dauer, CC-BY-SA-2.0, putem Flickr

Četvrti korak


Ako vaš pas sada ima igračku u usta, ali nikad ga vratiti, morate bacanje loptu i reći kako umjereno glasno 'Dohvati'. Ako pas ne radi ništa, a zatim pokupiti loptu i to učiniti opet. Pokušajte imati psa da ide s vama na igračku. Predati na psa i nakon što su ga iskoristite, hvale ih uz prijetnju. Učinite to nekoliko puta dok pas ide na loptu i pokupi, onda ih pozvati natrag na vas i dati poslasticu. Bacanje loptu dalje svaki put poslije toga. Ako pas to radi, pokušajte ostaviti što im poslasticu svaki put. Hvalite ih, ali samo dati poslasticu za drugi put - onda je po treći put - onda četvrti put da ga dovede natrag. Shvatite da je vaš pas je sada u mogućnosti igrati dohvatiti! Sada prijeđite na korak pet.

Igrati dohvatiti otvorenom
Igrati dohvatiti otvorenom
Izvor: Mihai Bojin, CC-BY-2.0, putem

Korak Pet


Čestitamo, vaš pas je genij; oni znaju kako igrati dohvatiti! Pomicanje na otvorenom te ih igrati dohvatiti kao i tamo. Ako pas je rastresen, a zatim brzo prođite kroz gornje korake sa svojim psom. Sada, uživati ​​igrajući dohvatiti otvorenom te!
Siguran sam da kasnije možete potpuno zaboraviti na davanje poslastice za vašeg psa tijekom igre, jer će uskoro shvatiti da igranje dohvatiti sa svojim majstor je zabavno!

No comments:

Post a Comment